Ora curenta: 29-05-2020, 06:19 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)Posteaza raspuns 
 
Evaluarea subiectului:
 • 50 voturi - 2.58 in medie
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Pasari - curiozitati
27-11-2009, 03:55 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima data: 27-11-2009 03:55 PM de AnimalPedia.ro.)
Mesaj: #1
Pasari - curiozitati
Stiati ca?
 • Strutii isi baga capul in nisip in cautarea aperi?
 • Viteza maxima de deplasare a unei gaini este de 14km/h?
 • Hranite cu anumite vopsele, gainile pot face oua colorate?
 • Penajul pasarilor cantareste aproximativ 10% din greutatea sa?
 • Pasarea colibri este singura pasare care poate zbura inapoi?
 • Ochiul strutului este de doua ori mai mare decat creierul lui si cantareste 1,50 kg?
 • Prima pasare domesticita a fost gasca?
 • In lume exista mai multe gaini decat oameni?
 • Un canar are in medie 2.200 de pene?
 • O gaina face in jur de 227 de oua pe an?

Haideti sa scriem corect, in limba romana, limba pe care am invatat-o la scoala, conform regulamentului!
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Add Thank You Citati acest mesaj intr-un raspuns
27-11-2009, 04:27 PM
Mesaj: #2
RE: Pasari - curiozitati
(27-11-2009 03:55 PM)AnimalPedia.ro Scris:  Stiati ca?
 • Hranite cu anumite vopsele, gainile pot face oua colorate?

Asta era un sfat bun de Paste. Big Grin

Aproximativ 90% dintre canarii crescuti ca animale de companie sunt infectati cu diverse tipuri de capuse? Dintre toti acesti paraziti, cei mai periculosi sunt cei care se instaleaza in caile respiratorii ale pasarilor: pot provoca moartea prin sufocare in cazul infestarilor masive.

Specia de papagali Hill Mynahs poate imita vocea oricarui om. Poate lua sunete inalte sau joase si imita cel mai corect vocea umana.
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Add Thank You Citati acest mesaj intr-un raspuns
04-12-2009, 07:17 PM
Mesaj: #3
RE: Pasari - curiozitati
Puii de canar se nasc găurind găoacea cu ciocul; sunt golaşi complet fară pene. In prima zi nu mănâncă, utilizând ceea ce au în stomac şi în intestin în momentul naşterii. De la mamă primesc un amestec dens şi verzui predigerat pus direct pe limba lor. Deschid ochii în a opta zii, din a zecea se văd primele pene care vor fi completate cu rapiditate până la cea de a optsprezecea zi. In acest moment sunt gata să părăsească cuibul şi la treizeci de zile sunt complet independenţi.

CliCk AicI *_*
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Add Thank You Citati acest mesaj intr-un raspuns
24-12-2009, 01:44 AM
Mesaj: #4
RE: Pasari - curiozitati
Chiar nu stiam lucrul cu ouale colorate,interesant.
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Add Thank You Citati acest mesaj intr-un raspuns
26-12-2009, 12:20 AM
Mesaj: #5
RE: Pasari - curiozitati
Lucrul cu ouale chiar functioneaza ? Big Grin As vrea sai dau acest pont bunicii mele ca prea se chinuie in fiecare an sa picteze oua Big Grin .

XtrimVerSuS - Multumesc de informatii . Smile
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Add Thank You Citati acest mesaj intr-un raspuns
30-12-2009, 11:25 PM
Mesaj: #6
RE: Pasari - curiozitati
Stiati ca..
-se estimeaza ca in intreaga lume sunt aproximativ 400 de milioane de caini?
-peste 33% din proprietarii de caini americani vorbesc la telefon cu cainii lor sau le lasa mesaje pe robot, conform unui studiu al Asociatiei Crescatorilor de Animale din America?

Chestia cu ouale este foate interesanta,chiar nu stiam,acum aud prima oara asa ceva.
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Add Thank You Citati acest mesaj intr-un raspuns
28-03-2010, 01:16 AM
Mesaj: #7
RE: Pasari - curiozitati
stiati ca :
*cea mai lunga coada dintre cocosi o au cei japonezi -pana la 12 m lungime.din acesta cauza ,sunt crescuti pe agatatori speciale,asezate la mare inaltime,astfel incat penele sa nu se tarasca pe pamant.
*cel mai mic papagal are doar 10 cm
*pupezele isi tapeaza cuibul cu excremente,mirosul oribil este un mijloc excelent de aparare.

Dacă Dumnezeu ar fi avut nevoie să fie adorat, el n-ar fi creat decât câinii. Câinele este animalul care iubeşte cel mai mult omul. Un câine înfometat, bătut, aruncat în apă de stăpânul său va reveni scheunând şi plin de dragoste. Iată credinciosul la care visează biserica.-Rene Barjavel
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Add Thank You Citati acest mesaj intr-un raspuns
29-10-2011, 08:40 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima data: 29-10-2011 08:56 AM de Woolf.)
Mesaj: #8
Ciocănitoarea
Cum rezistă creierul ciocănitoarei?

Cercetătorii au aflat motivele pentru care ciocănitorile nu se rănesc la cap în timp ce lovesc scoarţa copacilor în căutarea hranei, descoperirea putând fi utilă pentru conceperea unor echipamente de protecţie pentru capul uman.

[Imagine: ciocanitoare.jpg?width=400]

Acest studiu, publicat în PLOS One, a fost realizat cu ajutorul unor înregistrări video slow-motion, al unor imagini obţinute cu ajutorul razelor X şi al unor simulări pe computer, informează bbc.co.uk.

De mulţi ani, specialiştii examinează anatomia craniului ciocănitorilor pentru a descoperi cum reuşesc să nu îşi rănească creierul.

Astfel, aceste păsări au un spaţiu subdural mic între creier şi craniu astfel încât acest organ nu are suficient spaţiu pentru a se mişca, aşa cum se întâmplă în cazul oamenilor. De asemenea, lungimea creierului din partea superioară în cea inferioară a craniului este mai mare decât cea din faţă în partea anterioară, deci forţa acţionată asupra craniului în urma impactului este preluată de o regiune mai mare a creierului.

Cercetătorii au descoperit trei factori care protejează creierul ciocănitorilor. Primul este hioidul - echivalentul mărului lui Adam uman -, un os foarte bine dezvoltat care porneşte din partea inferioară a ciocului, face o buclă prin nări, dedesubt şi în partea inferioară a craniului şi se opreşte la frunte. Hioidul acţionează ca o centură de siguranţă a creierului, mai ales după impactul iniţial.

Totodată, partea inferioară şi cea superioară a ciocului sunt inegale, la fel şi forţa transmisă de la vârful ciocului, iar această asimetrie uşurează greutatea aplicată asupra creierului.

De asemenea, structurile osoase spongioase plate din diferite puncte ale craniului ajută la distribuirea forţelor aplicate asupra craniului.

Ming Zhang, de la Universitatea Politehnică din Hong Kong, coordonatorul acestui studiu, a declarat că creierul ciocănitorilor este protejat de cei trei factori luaţi împreună şi nu de o singură trăsătură dintre acestea.

Cercetătorul a mai spus că sunt necesare mai multe studii privind această problemă interesantă, care ar putea ajuta la dezvoltarea unor echipamente de protecţie pentru oameni.

sursa: mediafax.ro
Ciorile uimesc din nou prin inteligenţă

[Imagine: corvusmacror.jpg?width=640]

Un nou studiu publicat în periodicul Animal Behavir, arată încă o dată gradul înalt de inteligenţă al ciorilor. Studiul demonstrează că o specie de ciori din Asia de sud-est sunt capabile să recunoască simboluri care semnifică diverse cantităţi şi unităţi de măsură.

Noul studiu, coordonat şi efectuat de o echipă de ornitologi şi etologi niponi condusă de profesorul Shoei Sugita din cadrul Universităţii Utsunomiya, s-a concentrat pe observarea detaliată a unui grup de 8 ciori cu cioc mare (Corvus macrorhynchos), din districtul Kullu Manali, statul Himachal Pradesh, India.

În prima parte a experimentelor, cercetătorii au estimat capacitatea păsărilor de a descoperi care dintre recipientele prezentate conţineau hrană, pe baza unui simbol diferit ataşat fiecărui recipient.
Ciorilor le-au fost prezentate câte două recipiente, unul gol, celălalt plin. Cel plin avea cifra 5, cel gol-cifra 2. Când păsărilor le-au fost prezentate ambele tipuri de recipiente, acestea le-au identificat după cifre pe cele pline, într-o proproţie de 70%.

În cadrul celorlalte experimente, cercetătorii au schimbat cifrele ataşate inţial, cu litere sau simboluri de forme şi dimensiuni diferite. Rezultatul final a arătat că inteligentele păsări au avut o rată a succesului identificării de 40 până la 90%, în funcţie de individ. Per total, cercetătorii niponi au efectuat 20 de experimente diferite, în care ciorile au dat de fiecare dată dovadă de inteligenţă peste aşteptări.

Sudiile confirmă din nou faptul că aceste corvide sunt capabile să distingă şi chiar să diferenţieze cantităţi, simboluri, forme. Alte studii anterioare desfăşurate la Universitatea Utsunomya, au demonstrat abilitatea ciorilor de a distinge feţele femeilor de cele ale bărbaţilor.
Specia ciorilor cu cioc mare din Himalaya prezintă tendinţa naturală de a alege cantităţile mai mari de hrană, iar deciziile ciorilor au fost influenţate de rata numerică şi magnitudinea stimulilor.

Sursa: Physorg

[Imagine: JxYWU.png]
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Add Thank You Citati acest mesaj intr-un raspuns
Posteaza raspuns 


Saritura forum: