Categorii


Pisica Ta



Utilizatori online

   Avem 17 utilizatori online

Vulturul curcan (Cathartes aura)

By Camelia | July 22, 2013 |

curcanVulturul curcan are o lungime de 65-80 cm, o greutate de 1-2 kg, se intalneste din Sudul Canadei pana in Sudul Americii de Sud.

Vulturl curcan mai poarta si denumirea de sorecar, se inatalneste intr-o varietate destul de mare de habitate din Sudul Canadei pana in Tara de Foc.

Acest vulture si rudele sale apropiate sunt singurele pasari de prada cu un simt ascutit al mirosului ceea ce le permite sa localizeze hrana chiar si in jungle deasa.

Se inalta in zbor si planeaza de indata ce s-a incalzit de ziua si se hraneste adesea cu cadavrele de pe sosele, ceea ce poate explica cresterea numarului sau in zonele populate. In ceea ce priveste compaorttamentul sau de curtare, s-a observat ca aceasta pasare executa la sol un dans ritualizat.

Femela depune doua oua si ambii parinti aduc de mancare puilor, care sunt hraniti prin regurgitarea hranei. Odata trecuti de primii ani, puii au sanse sa traiasca pana la 17 ani.

Vulturul curcan prezinta ripile lungi si largi pentru zbor plaanat, capul si gatul sunt fara pene, picioarele sunt puternice si golase.

Topics: Pasari | No Comments »

Vulturul cu capul alb (Haliaeetus leucocephalus)

By Camelia | July 22, 2013 |

albVulturul de mare cu capul alb are o lungime de 70-96 cm, o greutate de pana la 6,5 kg si se intalneste in America de Nord.

Vultrurul de mare cu capul alb este o pasare mare si puternica, cu o anvergura aripilor de pana la 2,5m.Desi il gasim adesea departe de apa in timpul iernii, acesti vulturi sunt de obicei vazuti aproape de lacuri, rauri si zonele de coasta unde pot prinde usor peste. Vulturii se imperecheaza pe viata, in timp ce pasarile sedentare stau impreuna tot timpul anului, cele care migreaza se separa, apoi se reunesc in locurile de reproducere.

Ele isi reinnoiesc perechile prin zboruri spectaculoare, masculul si femela napustindu-se unul spre celalalt si apoi rotindu-se prin aer cu ghearele incarligate. Impreuna construiesc un cuib foarte mare,  in copac sau pe pamant, atingand pana la 4 m inaltime.

Vulturii sunt apti de reproducere la varsta de aproximativ 5 ani, cand femea depunde 2 sau 3 oua.

Desi puii sunt ingirjiti de ambii parinti multe saptamani, un procent insemnat din acestia nu supravietuiesc primului an de viata.

Vulturul mare cu capul alb este usor de remarcat datorita albului pur al capului si cozii, maroului-inchis al aripilor si ciocului mare si galben. Puii au nevoie de 5 ani pentru a ajunge la penajul adultilor.Vulturul de mare cu capul alb se hraneste cu animale vii, dar si moarte, pasari mici si starvuri, peste. Cand nu vaneaza peste, de regula nu intra in apa, ci mai degraba cauta peste moribund sau pesti are inoata la suprafata.

Vulturul de mare cu capul alb isi foloseste picioarele puternice, cu gheare ascutite, pentru a inhata pestele de la suprafata apei.

La fel ca furatul hranei in mod pirateresc de la late pasari de prada, vulturii se bat uneori pentru prada. Unoeri, iarna, acesti vulture se aduna in stoluri largi in apropierea locurilor unde vin somonii sa-si depuna icrele.

Topics: Pasari | No Comments »

Rata Muscovy (Cairina moschata)

By Camelia | July 22, 2013 |

muscovyRata Muscovy are o lungime de 66-84 cm, o greutate de 2-4 kg si se intalneste din America Centrala pana in Centrul Americii de Sud.

Aceasta rata mare cu corp masiv este indeosebi negricioasa ca adult (neagra-maronie cand este pui) si are coada lunga, aripi largi si egete cu gheare ascutite, toate adaptate la coctatul in copaci.

Masculul adult are o creasta subtire in varful capului, o proeminenta deasupra narilor si o piele golasa, cu negi in jurul ochilor.

Pasarile domesticite prezinta numeroase variante de culoare. Un lucru neobisnuit pentru o rata, ambele sexe sunt aproape mute.

Topics: Pasari | No Comments »

Rata Albastra (Hymenolaimus malacorhynchos)

By Camelia | July 22, 2013 |

albastraRata albastra are o lungime de 53 cm, o greutate de 800-900 grame si se intalneste in Noua Zeelanda.

Este unica in randul pasarilor de apa pentru penajul sau albastru – ardezie, aceasta rata este extreme de bine adaptata la viata in cursurile de apa rapide, reci si limpezi, unde putine alte pasari pot supravietui.

Principala sa hrana o constituie larvele de insect, tricoptere, muste efemere, muste de piatra si musculite, pe care le culege cand se scufunda.

Se hraneste balacindu-se la suprafata apei, rasturnandu-se si cautand printre pietrele si bolovanii din alibi, unde isi foloseste ciocul pentru a razui algele emede de pe pietre.

Topics: Pasari | No Comments »

Rata Mica (Anas Crecca)

By Camelia | July 22, 2013 |

micaRata mica are o lungime de 34-38 cm, o greutate de 350 grame si se intalneste in America de Nord, Europa (inclusive Islanda), Asia, din Nordul in Centrul Africii.

Este cea mai mica rata care se balaceste din America de Nord pana in Europa, rata mica se inmulteste in tundra, prerie, padure si margini de padure si in cursuri de apa relative mici.

Ciocul sau mic o ajuta sa se hranesca cu seminte mici de plante subacvatice, molustele, crustaceele si insetele formeaza hrana ratei mici.

Masculul are un penaj stralucitor in in timpul perioadei de reproducere si soate un zgomot ca de greier, care este un fluierat pe doua note, in timp ce femelele produc macaituri ascutite. Ambele sexe au un petic verde pe aripi numit speculum.

Topics: Pasari | No Comments »

Rata mare (Anas Platyrhynchos)

By Camelia | July 21, 2013 |

mareRata mare are o lungime de 50-65 cm, o greutate de 1-1,5 kg, se intalneste in America de Nord, Sudul Groenlandei, Europa, Asia.

Rata mare este larg raspandita in emisfera Nordica, succesul datorandu-se flexibilitatii sale extraordinare, se poate adapta la aproape toate tipurile de habitate acvatica pentru reproducere, chiar si in mediile urbane.

Rata mare se hraneste adesea rasturnandu-se pentru a ajunge la plantele si nevertebratele din apa. De asemenea, se hranesc balacindu-se, pascand sau, rareori, scufundandu-se in apa putin adanca. Uneori, este o imagine obisnuita in campurile de cereale.

Masculul in perioada de reproducere are un cap verde cu un cerc alb in jurul gatului, un piept aramiu, patile laterale sunt cenusii, partea dorsala este neagra cu coada alba  cu pene central rasucite. Ciocul este galben.

Femela este pestrita, cu un colorit brun, galbui sau alb, masculul care nu se afla in perioada de reproducere are un penaj asemanator, numit penaj de  eclipsa.

Topics: Pasari | No Comments »

Gasca de Nil (Alopochen Aegyptiaca)

By Camelia | July 21, 2013 |

nilGasca de Nil are o lungime de 63-73 cm, o greutate de 2,5 kg si se intalneste in Africa (Sudul Saharei).

Gasca de Nil este o pasare cu picioare lungi care traieste in lacuri, rauri si tinuturile mlastinoase subtropicale, dar isi petrece mare parte din timp pe uscat.

Comportamentul sau de intimidare fata de speciile mai mici este remarcabil, ca si comportamentul agresiv fata de propria specie. Femela alege ca partener masculul cel mai agresiv, rezultand multe conflicte in sezonul de imperechere.

Masculii scot sunete ragusite, iar femelele emit semnale zgomotose si bombanitoare.

Topics: Pasari | No Comments »


Animale si articole cu: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | Z |